Donnerstag, 9. Mai 2013

Kuruvasan

Malzemeler
1/4 su bardagi ilik su
10 gr kuru maya
4 su bardagi un
1/4 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi tuz
60 gr tereyag
1 su bardagi soguk sut
(hamurun arasina surmek icin 150 gr tereyag)


Yapilisi
butun bu malzemelerden bir hamur yugurun ve bir saat buzdolabina kaldirin.Hamuru buzdolabindan cikarip unlanmis tezgahin ustunde kare seklinde acin.Hamurun ustune yumusatmis oldugumuz tereyagin 50 gramini surun hamurun bir kenarini ortaya dogru diger kenarini onun ustune kapatin bu sekilde yine buzdolabina kaldirin.Bu sefer 20 dakika buzdolabinda bekletin.Bu islemi iki kere daha tekrarlayip 20 ser dakika beklettikten sonra hamuru cikartin.Cikartmis oldugunuz bu hamuru bir santim kalinliginda acip ucgenler cikarin ortasina beyaz peynir koyup bir tarafindan sarin bu hamuruda bir saat oda sicakliginda tutup firina verin .Afiyet olsun.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen