Samstag, 25. Mai 2013

Kafes örgüglü Pasta



MALZEMELER:
3 tane yumurta
175 gr seker
200 gr un
3 kasik sivi yag
1 kasik limon suyu
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya.
KREMA MALZEMELERI:
500 gr qark
400 gr sivi krema
2 paket krema sertlendirici
3 kasik seker
2 paket vanilya
ÜST MALZEMESI:
1 kilo cilek
2 paket tart jölesi
YAPILISI: 
Kabimizin icine unumuzu aliyoruz.Ortasini havuz yapip,diger malzemeleri katip güzelce mikserle cirpiyoruz.3-4 dakika yüksek ayarda.Yaglanmis 26 cm lik kaliba döküp,önceden isitilmis firinda yaklasik 20-30 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla kabarmayan bir kek bu.Aman neden kabarmadi demeyin.Yumusacik,cok hos bir kek oluyor.
Arasina kremamizi sürüyoruz.Kremayida qark ve sivi kremayla hazirliyoruz.Sizler kremsanti ve süzme yogurtu birlestirebilirsiniz.Kremanin üstüne bir kat cilek diziyoruz.Tart jölesinide hazirlayip,üzerine döküyoruz.Sogumasi icin 1 -2 saat buzdolabinda bekletiyoruz.
Servis yapmadan önce kaliptan cikarip,üzerini kremayla süslüyoruz.

AFIYET OLSUN.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen