Donnerstag, 21. März 2013

Elmalı milföy gülleri



Malzemeler (4 adet gül için)
 
1 adet dikdörtgen milföy hamuru,
2 adet orta boy kırmızı elma
3 su bardağı su

3 çorba kaşığı şeker

Hamurun yüzeyine:
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kahverengi şeker

Yapılışı:

Elmaları dörde dilimleyip içinin cekırdeklı kısımlarını alınız
elmaları ince dılımler halınde yaklasık 2mm kalınlıgında dograyınız
tencereye 3 su bardağı kadar su 3 çorba kaşığı şeker ve bır kaç damla lımon suyu damlatınız(limon kararmayı önler)
su kaynayınca elmaları ekleyıp yaklasık 5-8 dakıka kadar pişirin(elmalar esnek oluncaya kadar)
hamuru hafıf unlanmıs zemınde 1-2 mılım kalınlıgında merdane ya da oklava yardımı ile açınız
3 cm genıslıgınde serıtlere kesınız
üzerine küçük bir elek yardımı ile kahverengı seker ve tarcın serpiştirin
elma dılımlerının kabuklu kısımları dışarıya bakacak şekılde hamurun uzerıne dıkıne ucları hafıfce bırbırı üzerine gelecek şekılde sıralayın
sonra rulo seklınde sarın
yağlı kağıt serili tepsıye dizin
önceden ısıtılmıs 200 derece fırında yaklasık 20-25 dakıka kadar pişirin
soguyunca üzerine pudra şekeri serpin

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen